Ce este imprimanta?

Imprimanta este un instrument de lucru ce aparține categoriei de periferice de ieșire și este folosită pentru a converti informațiile din computer în format fizic, cum ar fi documente, fotografii, diverse fișiere grafice, e-mailuri, articole și altele, prin tipărirea lor pe hârtie.

 

rolul imprimantei intr-o firma

Care este rolul imprimantei într-o firmă?

Rolul imprimantei este de a stoca informatiile pe hartie. Aceasta poate printa informatii de pe un dispozitiv electronic pe hartie si vice versa. O imprimanta este esentiala in orice companie si nu exista niciuna care sa nu dispuna de un astfel de dispozitiv. Imprimantele se pot inchiria sau cumpara, iar mai jos vei afla cateva informatii despre imprimante si rolul lor intr-o firma.

Deschiderea unei firme presupune si detinerea unui astfel de dispozitiv. Cu ajutorul imprimantei, mai ales daca este multifunctionala poti printa, copia, scana sau trimite faxuri. Asadar, in ceea ce priveste documentele, nu le poti obtine altfel. Cu alte cuvinte, rolul unei imprimante este absolut esential intr-o firma.

 

ce sa ai in vedere cand cumperi sau inchiriezi o imprimanta

Ce trebuie avut în vedere când închiriezi sau achiziționezi o imprimantă?

Pentru a putea achizitiona sau inchiria imprimanta potrivita, trebuie sa ai in vedere tipul de documente printate. Astfel, poti avea in general facturi fiscale, chitante, bonuri; legitimatii sau carduri; fotografii sau fisiere grafice; documente care au nevoie de o viteza mare de printare. Pentru fiecare dintre aceste categorii de documente sunt corespunzatoare alte tipuri de imprimante.

In functie de documentele care predomina, ai nevoie de imprimante matriceale, imprimante termice, imprimante cu jet de cerneala sau laser. Cele din urma, sunt cele mai rapide si calitative. Alegerea unei imprimante in mod corect se poate face abia dupa o examinare completa a serviciilor prestate in materie de documente.

Un alt lucru pe care trebuie sa il stii despre imprimante si rolul lor intr-o firma este volumul lunar de printare. In acest caz va trebui sa efectuezi din nou o analiza pentru a vedea numarul de pagini printate care variaza intre 250 si peste 25.000 lunar. Imprimantele au o capacitate de 250-1.500, 1.500-5.000, 5.000-10.000, 10.000-25.000 si peste 25.000 de pagini printate lunar.

In ambele cazuri, atat la alegerea tipului de imprimanta cat si la capacitatea ei de printare lunar, pretul variaza. Pretul difera si la achizitie si la inchiriere. Analizele pe care trebuie sa le efectuezi nu se incheie aici, ci trebuie sa te gandesti si la caracteristicile pe care trebuie sa le aiba imprimanta. Bugetul este primul de care trebuie sa tii cont si in scopul reducerii costurilor, poti apela la serviciul de inchiriere.

 


📍Ești interesat/-ă să discuți cu noi? Ne găsești la numărul de telefon: 0751 016 607 și la adresa de mail office@inchirieri-imprimante.ro (și da, mai ales dacă ești din București, Timișoara, Oradea, Iași, Cluj, Sibiu, Făgăraș, Constanța, Brașov, Târgu Mureș sau Ploiești).


 

ce imprimanta sa aleg

Ce aparat să aleg?

Caracteristicile pe care le au imprimantele variaza, astfel, beneficiezi de printare alb negru, color sau multicolor; functii fata-verso sau doar fata; conectivitate in retea; detinerea unui scanner si fax. Poti alege o imprimanta care doar scaneaza, fara sa dispuna de fax, sau una care le indeplineste pe toate, respectiv o multifunctionala.

Imprimanta multifunctionala este cea care indeplineste toate functiile: copiere, scanare, printare si trimiterea faxurilor. Un astfel de echipament este util atat in ceea ce priveste spatiul, cat si pretul. Nu mai achizitionezi cate un dispozitiv pentru fiecare functie, ci unul singur pentru toate.

Indiferent de alegerea pe care o vei face, la noi te bucuri de calitate si promptitudine! Fie ca alegi serviciul de inchiriere sau cumperi o imprimanta, in ambele cazuri vei avea parte de calitate premium si servicii pe masura asteptarilor!

Verifică oferta noastră de închiriere de imprimante accesând: https://inchirieri-imprimante.ro/shop/

 

Diverse categorii de imprimante includ:

Imprimanta matricială

Această imprimantă, cunoscută și sub denumirea de „cu ace”, produce imagini de rezoluție inferioară, fiind ideală pentru printarea pe hârtie de calitate inferioară, cum ar fi facturi fiscale sau alte documente standard. Un avantaj unic este capacitatea sa de a imprima simultan mai multe copii (2 sau 3), utilizând hârtie autocopiativă.

Imprimanta cu jet de cerneală

Acest tip de imprimantă asigură o calitate de la medie la înaltă pentru imprimare, operând la o viteză moderată. Este potrivită pentru diverse sarcini, inclusiv documente, imagini fotografice sau materiale grafice.

Imprimanta laser

Datorită vitezei sale rapide și a calității superioare de imprimare, imprimanta laser este o opțiune excelentă pentru sarcini care necesită claritate și precizie. Aceasta utilizează un toner special pentru a produce imagini și text.

Imprimanta termică

Specializată în utilizarea unui tip specific de hârtie, imprimanta termică este frecvent utilizată pentru crearea de legitimații, carduri și alte materiale similare.

În ceea ce privește dimensiunile hârtiei, imprimantele sunt capabile să suporte o gamă variată, începând de la formatul mare A0, specific plotterelor (utilizate adesea pentru desene CAD, postere și alte aplicații industriale) și ajungând la dimensiuni mai mici, adecvate pentru plicuri, fotografii și alte tipărituri.

Vezi aici mai multe detalii pe marginea acestui subiect: https://inchirieri-imprimante.ro/cum-alegi-o-imprimanta-in-functie-de-tipul-de-imprimare/


📍Vrei să închiriezi o imprimantă multifuncțională? Vezi oferta noastră, aici.