Pentru alegerea unei imprimante, dimensiunea hârtiei este un factor important de luat în considerare. Alegerea dimensiunii potrivite de hârtie depinde de tipul de document care urmează să fie tipărit, precum și de scopul pentru care este destinat.

La nivel internațional, dimensiunile hârtiei sunt standardizate ISO și este format din două serii principale: seria A și B. 

 

Seria A

Seria A este cea mai utilizată serie de dimensiuni de hârtie. Formatul A0 este formatul de bază, cu o suprafață de 1 metru pătrat. Celelalte formate din serie sunt derivate din formatul A0 prin împărțirea lui la 2, atât pe lățime, cât și pe înălțime.

 

Seria B

Seria B este similară cu seria A, dar cu o proporție diferită. Formatul B0 este formatul de bază, cu o suprafață de 0,71 m pătrat. Celelalte formate din serie sunt derivate din formatul B0 prin împărțirea lui la 2, atât pe lățime, cât și pe înălțime.

 

Dimensiuni seria A

Format Dimensiunea hârtiei Utilizare 
A0 841 × 1 189 mm desene tehnice, postere
A1 594 × 841 mm desene tehnice, postere
A2 420 × 594 mm desene tehnice, postere, diagrame
A3 297 × 420 mm postere, diagrame, ziare
A4 210 × 297 mm documente, caiete, reviste
A5 148 × 210 mm caiete, bloc-notes
A6 105 × 148 mm cărți poștale, bloc-notes

 

Derivată din tipul A este seria format A+, care și-a găsit utilizare în hârtiile foto de format mare. 

O reprezentare vizuală sugestivă este în felul următor:

dimensiuni hartie

 

Formatul A4

Formatul A4 este cel mai comun format de hârtie din lume. În România, formatul A4 este standardul pentru documente oficiale. Este folosit pentru scrisori, documente, manuale și cărți, etc. 

Formatul A este un sistem de dimensiuni de hârtie eficient, flexibil și ușor de utilizat. 

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă economisi timp și efort, un echipament A4 poate fi o alegere excelentă. Suntem la un click distanță pentru a vă recomanda imprimantele A4 potrivite!

Contactați-ne la adresa de email office@inchirieri-imprimante.ro sau la numărul de telefon, 0751.016.607.