Vrei să vezi ce trebuie să știi înainte de a cumpăra (sau închiria) o imprimantă?

Imprimanta este un echipament profesionist care se utilizeaza de obicei in birouri sau societati. Scopul imprimantelor este de a imprima pe hartie o fotografie sau un document din cadrul unui alt dispozitiv – computerul.

Imprimantele se folosesc si in scop personal, iar acestea sunt de dimensiuni mici spre deosebire de cele profesionale. Alegerea imprimantelor depinde de volumul de printare lunar si de preferintele asupra tipului de imprimare. O imprimanta poate folosi imprimarea termica, cu jet de cerneala sau cu laser.

Cum aleg tipul de imprimare potrivit pentru firma?

Inainte de a achizitiona sau inchiria o imprimanta, trebuie sa stii ca tipul de imprimare difera. Astfel, imprimarea termica este destinata faxurilor, a etichetelor sau bonurilor. Modul prin care aceasta printeaza este transferul de caldura pentru textul de pe hartie. Tot imprimarea termica poate fi directa sau prin transfer termic.

Tiparirea termica directa nu foloseste ribbon, iar textul se printeaza prin incalzirea suprafetei cu ajutorul capului de tiparire. La imprimarea termica directa nu ai nevoie de consumabile. Tiparirea prin transfer termic foloseste desigur un ribon, iar rezistenta lor este marita la factori chimici si fizici.

Imprimarea cu jet de cerneala puncteaza hartia cu acest jet, avand diametrul de dimensiunea micronilor, formand textul. Acestea sunt cele mai accesibile imprimante. Fie ca iti doresti sa achizitionezi sau sa cumperi o imprimanta, cele de tip laser au cel mai bun pret.

Calitatea imaginilor printate este excelenta si marimile difera in functie de nevoile firmei. Spre deosebire de pretul lor ca si echipamente, pretul cartuselor este unul destul de mare. Cartusele imprimantelor cu jet de cerneala se consuma destul de repede si cel mai indicat ar fi sa inchiriezi una, in loc sa o cumperi.

Imprimarea cu laser presupune un fascicol de lumina si sarcini electrice pentru a printa un document sau o fotografie. Imprimantele cu laser presupun incarcarea cu electricitate statica a unei componente, prin fascicolul luminos. Acest proces se face in forma textului sau a imaginii pe care doresti sa o printezi.

 


📍Ești interesat/-ă să discuți cu noi? Ne găsești la numărul de telefon: 0751 016 607 și la adresa de mail office@inchirieri-imprimante.ro


 

Imprimarea cu laser presupune mai multi pasi pana la finalizarea printarii, dar are o acuratete mai calitativa. Pretul unei astfel de imprimante este destul de ridicat, dar este o investitie pe termen lung. Daca nu iti permiti achizitia unei imprimante cu laser, apeleaza la inchirierea sa.

Inainte de a achizitiona o imprimanta, oricare ar fi tipul acesteia, asigura-te ca ai efectuat anterior cateva calcule. Analizeaza volumul mediu lunar de printare si din acesta va rezulta cat este necesar sa printezi si care este tipul de imprimare potrivit. Tot cu ajutorul acestor analize si a nevoilor firmei, vei afla si daca este necesar sa cumperi o imprimanta sau sa o inchiriezi.

 

Alternativa – inchirierea unei imprimante

Daca nu stii sigur care este evolutia firmei si a nevoilor sale, indicat ar fi sa apelezi la inchirierea unei imprimante. In pretul lunar inchirierii constau mai multe servicii printre care mentenanta si asigurarea consumabilelor. Achizitionarea unei imprimante presupune costuri mari, dar echipamentul este al tau. Asadar, indiferent de alegerea pe care o faci, analizeaza mai intai nevoile firmei pentru a nu investi inutil.


📍Vrei să închiriezi o imprimantă multifuncțională? Vezi oferta noastră, aici.