Multifunctionala este un ansamblu de dispozitive care indeplinesc functia de imprimanta, copiator si scanner. Aceasta este mai practica decat achizitionarea a trei echipamente. In plus, multifunctionalele ocupa si mai putin spatiu. Orice afacere ai avea, nevoia de un astfel de echipament este destul de mare. In urmatoarele randuri iti vom facilita alegerea multifunctionalei intr-o afacere.

Echipamentul numit multifunctionala poate avea inglobat si faxul, pe langa cele trei functii deja stiute. Rolul sau indispensabil intr-o companie este recunoscut chiar si in domeniul utilizatorilor casnici. Copiile digitale sunt necesare la orice pas, asadar o multifunctionala este chiar un echipament util. Desigur, daca o folosesti doar acasa, nu esti nevoit sa o achizitionezi, ci poti apela la o imprimanta de dimensiuni mici.

Multifunctionalele se impart in doua mari categorii populare, respectiv laser si injet. Vom detalia cateva informatii drespre fiecare, pentru a efectua alegerea corecta pentru afacerea ta. Dotarile si functionalitatile multifunctionalelor depind de la echipament la echipament, iar alegerea se face in functie de nevoile companiei tale.

  • Multifunctionalele laser au cel mai mare pret. La nivelul pretului se ridica si randamentul lor care este specific utilizarii profesionale. Aceste aparaturi sunt indispensabile intr-o firma, societate sau birou. Multifunctionalele laser incalzesc un cilindru, pentru a asigura aderenta prafului de cerneala (toner), care ulterior se transfera pe coala de hartie. Cartusele acesteia pot fi compatibile sau originale. Achizitionarea lor depinde la fel, de bugetul pe care esti dispus sa il aloci. Viteza de printare a multifunctionalelor laser este mai mare decat a celorlalte tipuri. In acest caz, alegerea multifunctionalei laser depinde si de viteza necesara.
  • Multifunctionalele injet sau cu jet de cerneala, folosesc o alta tehnologie de imprimare. Au un cap de scriere care incalzeste picaturile de cerneala si le imprima cu precizie pe coala de hartie prin utilizarea duzelor. In cazul unei imprimante de acest tip, cele cu jet de cerneala are o rezolutie mai buna decat in cazul celei laser. Multifunctionalele inkjet au capacitatea de a printa si hartii foto, daca ai nevoie de diplome sau documente oficiale. Pretul acestei multifunctionale este foarte accesibil si se poate utiliza si casnic.

Inainte de a achizitiona o multifunctionala, trebuie sa stii ca o poti si inchiria. Daca bugetul alocat acestui aspect nu este atat de mare incat sa iti permita cumpararea echipamentului, o poti inchiria cu usurinta. Iti punem la dispozitie o varietate de multifunctionale ideale pentru afacerea ta!

Alegerea multifunctionalei intr-o afacere include si caracteristicile de care vei tine cont. Sunt cateva caracteristici foarte importante pe care nu trebuie sa le ratezi sau sa le treci cu vederea. Multifunctionalele au mai multe tipuri de hartie acceptate, respectiv A4, A3 sau A5. Viteza de tiparire variaza de la un echipament la altul, la fel si capacitatea de a printa color sau monocrom.

Rezolutia de imprimare, capacitatea cartusului, volumul lunar de printare, ecranul de control, conectarea, imprimarea de pe alte dispozitive, imprimarea pe ambele parti ale hartiei, sistemul de operare, suporturile externe sunt alte caracteristici pe care trebuie sa le iei in considerare.