Cea mai buna multifunctionala este desigur una care se potriveste afacerii tale. Calitatea si specificatiile acesteia trebuie sa coincida cu nevoile firmei si cu bugetul alocat pentru acest aspect. O multifunctionala, dupa cum ii spune si numele, poate indeplinii functii multiple.

Aceasta imprima, scaneaza si copiaza, fara sa fie nevoie de achizitionarea unui dispozitiv pentru fiecare. Unele multifunctionale pot trimite si faxuri, astfel incat nu vei mai avea nevoie decat de un sigur echipament. Multifunctionalele se pot inchiria sau achizitiona, totul fiind la latitudinea clientului.

Cum alegi cea mai buna multifunctionala pentru afacerea ta?

  • Viteza de tiparire trebuie sa fie foarte buna pentru a limita timpul de asteptare al angajatiilor.
  • Calitate superioara la toate functiile.
  • Costuri accesibile pentru toate consumabilele (in cazul achizitionarii).
  • Design modern si compatibil cu locul unde va fi amplasata.

Multifunctionalele pot fi de doua tipuri, cu jet de cerneala sau cu laser. Alegerea dintre cele doua depinde de nevoia companiei, mai exact ce veti printa. Imaginile au calitate ridicata daca vei utiliza o imprimanta de tip Inkjet. Daca documentele sunt cele de care ai nevoie, multifunctionalele laser sunt alegerea potrivita. De asemenea, viteza de tiparire a celor laser este mult mai mare decat la cele cu jet de cerneala.

Inainte de a achizitiona sau inchiria o multifunctionala, va trebui sa fie stabilit volumul lunar de printare. Multifunctionalele laser sunt ideale pentru un volum mare de tiparire. Acestea au capacitatea de 20.000 de pagini lunar. Pentru a te asigura ca investitia nu este prea mare si volumul de printare mic, efectueaza cateva calcule inainte de a o achizitiona sau inchiria.

Ce specificatii trebuie sa aiba o multifunctionala?

  • Duplex automat – tiparirea automata pe ambele fete ale foii. Timpul si hartia economisita vor avea foarte multe avantaje pe viitor.
  • Cartuse compatibile – acestea au costuri mai reduse, dar aceeasi calitate.
  • Wi-Fi – pentru a putea printa de pe diverse dispozitive
  • Ecran LCD Color – face posibila tiparirea pozelor din aparatul foto, fara a mai fi necesara descarcarea lor.
  • AirPrint pentru Apple – pentru printarea de pe iPhone sau iPad (daca este necesara)
  • Tavi de hartie secundare – acestea permit stocarea hartiei foto si a celei clasice, dar si a celor cu diferite dimensiuni. Nu vei mai pierde timp in cautarea hartiilor necesare.

Analiza amanuntita a nevoilor si resurselor alocate unei multifunctionale iti vor spune exact de ce are nevoie afacerea ta. Este foarte important ca analiza sa fie efectuata corect, pentru a nu investi intr-un echipament ce il vei folosi doar de doua ori pe luna.

Daca esti la inceput de drum si nu stii ce sa alegi cu certitudine, poti opta pentru inchirierea unei multifunctionale. Inchirierea include mai multe servicii in pretul lunar, inclusiv mentenanta si schimbarea pieselor din interiorul acesteia. Instruirea personalului va fi efectuata la sediul firmei, asadar nu mai trebuie sa iti faci griji in legatura cu utilizarea ei.

Indiferent de alegerea ta, ne asiguram ca produsele pe care le oferim sunt de inalta calitate pentru confortul si multumirea clientului!