Ai scris cu pixul pe hârtie, făcând o greșeală, și vrei să ștergi? Sau poate ai primit un document cu o însemnare nedorită?

Nu te îngrijora, avem soluția! Află cum poți șterge pixul de pe orice fel de hârtie fără să o strici. Nimic mai simplu, urmează sfaturile de pe blogul Închirieri Imprimante.

cum stergi pixul cu radiera

Metoda clasică: radiera

O radieră de calitate, specială pentru pix, este instrumentul ideal pentru ștergerea precisă. Alege una cu abrazivitate medie pentru a evita deteriorarea hârtiei.

Aplică o presiune ușoară și mișcări circulare delicate pentru a îndepărta cerneala treptat. Apoi, folosește o pensulă moale pentru a curăța resturile de radieră.

sters petele cu corectorul lichid

Corectorul lichid: o soluție clasică

Corectorul lichid este perfect pentru petele de cerneală de pix. Aplică o cantitate mică peste pete și lasă-l să se usuce complet. Apoi, poți folosi o radieră pentru a șterge ușor petele îndepărtate.

Alcool izopropilic: eficient, dar cu atenție

Înmoaie o bucată de bumbac sau o cârpă mică în alcool izopropilic și tamponează ușor petele de cerneală. Fii atent și nu pune prea multă presiune pentru a nu deteriora hârtia.

Această tehnică necesită multă atenție și răbdare.

bicarbonat de sodiu pentru eliminarea pixului de pe hartie

Bicarbonat de sodiu: o soluție naturală

Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă. Aplică pasta peste petele de cerneală și las-o să acționeze timp de câteva minute.

Apoi, șterge pasta cu o cârpă umedă și clătește bine zona cu apă.

Solvenți ușori: eficiență, dar cu precauție

Unele solvenți ușori, cum ar fi acetona diluată sau diluantul pentru vopsea, pot fi eficienți în îndepărtarea petelor de cerneală.

Metoda cu apă: simplă și eficientă

Stropește petele de cerneală cu apă folosind o sticlă cu pulverizator. Apoi, folosește un șervețel de hârtie pentru a tampona ușor zona și a absorbi cerneala îndepărtată.

Indiferent de metoda aleasă:

  • Lucrează cu grijă.
  • Testează întotdeauna orice soluție sau produs pe o zonă mică ascunsă a hârtiei (sau pe altă hârtie).

Cu o gamă variată de metode la îndemână, eliminarea urmelor de pix de pe hârtie devine o sarcină ușoară. Alege metoda potrivită, acționează cu atenție și bucură-te de un rezultat impecabil!

Noi îți oferim o gamă largă de echipamente de închiriat, dar și sfaturi despre tot ce înseamnă domeniul tipăririi.