Când dorești să achiziționezi o imprimantă, costul este unul dintre cei mai importanți factori de decizie pentru consumatori.

În acest articol, ne propunem să analizăm în detaliu costurile implicate în achiziționarea unei imprimante și factorii care influențează prețul final.

 

cat costa o imprimanta

Prețul inițial al imprimantei

Imprimante de bază

Există imprimante de bază disponibile la prețuri accesibile care pornesc de la 250 ron, care oferă funcționalități de bază, cum ar fi tipărirea monocromă sau color, scanarea și copierea simplă.

 

Imprimante multifuncționale

Imprimantele multifuncționale, care combină funcționalități de tipărire, scanare, copiere și uneori chiar fax, pot avea un preț inițial mai mare, dar oferă o gamă mai largă de funcții, iar prețurile pornesc de la 500 ron.

 

Costurile de întreținere și consumabile

Cartușele de cerneală sau toner

Costul cartușelor de cerneală sau toner poate varia considerabil între diferitele modele de imprimante. Este important să iei în considerare costul pe pagină atunci când alegi o imprimantă, deoarece acesta poate influența semnificativ costul pe termen lung al utilizării.

 

Hârtia

Costul hârtiei poate fi un alt factor de luat în considerare, deși este în general un cost relativ mic comparativ cu consumabilele de cerneală sau toner.

 

Opțiuni suplimentare și caracteristici avansate

Conectivitate

Imprimantele cu opțiuni de conectivitate avansate, cum ar fi WiFi, Bluetooth sau Ethernet, pot avea un preț mai mare, dar oferă mai multă flexibilitate în utilizare și conectare la diferite dispozitive.

 

Funcții avansate

Funcții suplimentare, cum ar fi tipărirea față-verso automată, alimentarea automată cu documente (ADF) sau ecran tactile, pot crește prețul imprimantei, dar pot oferi mai multă eficiență și comoditate în utilizare.

 

Brandul și reputația producătorului

Brandul și reputația

Imprimantele produse de branduri cunoscute și de încredere pot avea un preț mai mare, dar pot oferi și o calitate și fiabilitate superioară în general. Alegerea unui brand de încredere poate contribui la evitarea problemelor de funcționare și asigurarea unui suport tehnic adecvat.

Promotii si oferte speciale

Promoții și reduceri

Unele magazine de retail sau producători pot oferi promoții speciale sau reduceri de prețuri pentru anumite modele de imprimante. Este întotdeauna bine să fii la curent cu astfel de oferte pentru a obține cel mai bun preț posibil.

În concluzie, costul unei imprimante nu se limitează doar la prețul inițial de achiziție, ci include și costurile de întreținere și consumabile, opțiunile suplimentare și caracteristicile avansate, brandul și reputația producătorului, precum și eventualele promoții sau oferte speciale disponibile. Evaluarea tuturor acestor factori te poate ajuta să faci cea mai bună alegere în funcție de nevoile și bugetul tău.

 

Imprimantele sunt echipamente indispensabile pentru orice afacere sau birou, dar nu toată lumea își permite să cumpere una nouă sau să o întrețină. De aceea, o soluție tot mai populară este închirierea unei imprimante, care oferă o serie de avantaje față de varianta de achiziție.

(Află care sunt diferențele achiție vs închiriere citind articolul nostru.)

Dar cât costă, de fapt, să închiriezi o imprimantă și ce trebuie să știi înainte de a lua o decizie?

Ce presupune închirierea unei imprimante?

Închirierea unei imprimante este un serviciu oferit de Docentris, companie specializată, care îți pune la dispoziție un echipament profesional, adaptat nevoilor tale, și îți asigură service-ul, consumabilele și suportul tehnic necesare. Astfel, tu nu trebuie să îți faci griji de nimic altceva decât de tipărirea documentelor tale.

 

În funcție de tipul și durata contractului, poți alege între diferite modele de imprimante, alb-negru sau color, simple sau multifuncționale, cu diverse funcții și viteze de printare. De asemenea, poți opta pentru un abonament fix sau variabil, în funcție de numărul de pagini imprimate pe lună.

 

Cât costă să închiriezi o imprimantă?

Dacă ești în căutarea unei imprimante pentru afacerea sau biroul tău, ai la dispoziție mai multe oferte de închiriere a unor echipamente profesionale, care îți pot oferi o calitate excelentă a printării și un cost redus pe pagină. În funcție de tipul și performanța imprimantei pe care o alegi, de numărul de pagini imprimate pe lună și de durata contractului de închiriere, prețul poate varia între 200 și 650 lei pe lună (TVA inclus), incluzând și consumabilele, service-ul și suportul tehnic, dar și transportul oriunde în România. 

 

De exemplu, daca ai nevoie de un echipament multifuncțional monocrom A4, consultantul nostru îți propune o imprimantă de închiriat, cu o viteză de 35 – 40 pagini pe minut, cu imprimare, copiere și scanare față-verso automat, pentru prețul începând de la 150 de lei/lună. Acest abonament de închiriere imprimantă include un anumit număr de pagini incluse, pentru care aveți asigurate: echipamentul în sine, consumabilele, service-ul și suportul tehnic.

 

În concluzie, serviciul de închiriere imprimante este o soluție avantajoasă pentru orice afacere sau birou, care îți permite să economisești bani, să beneficiezi de un echipament performant și să ai flexibilitate și garanție. Costul închirierii unei imprimante depinde de mai mulți factori, dar împreună cu specialistul nostru vei beneficia de echipamentul și de pachetul potrivit nevoilor tale. 

 

Împreună cu un consultant, se vor analiza aceste aspecte și în funcție de nevoile și preferințele tale personale, vei primi cea mai bună soluție în materie de imprimantă pentru acasă. Imprimantele închiriate de la noi sunt versatile, ușor de utilizat, iar tehnicienii noștri îți vor asigura mereu suportul tehnic.  

Contactați-ne la adresa de email office@inchirieri-imprimante.ro sau la numărul de telefon, 0751.016.607.