Multifunctionalele sunt echipamente de mari dimensiuni care au capacitatea de a printa, copia, scana si uneori de a trimite faxuri. Aceste sarcini sunt indeplinite de un singur dispozitiv, fara sa mai fie necesare fiecare in parte. Multifunctionalele laser sunt necesare intr-o firma, oricat de mica ar fi aceasta. Necesitatea documentelor de a fi printate, copiate sau scanate este ridicata, asadar in locul a trei dispozitive, poti achizitiona doar unul. Daca bugetul nu este foarte mare, o multifunctionala laser second hand este mai utila decat una noua.

O multifunctionala laser ofera calitate inalta printarii. Aceasta poate copia sau imprima mult mai repede decat in cazul unei multifunctionale inkjet (cu jet de cerneala). De asemenea, calitatea printarii este cea care de multe ori decide in locul firmei, in cazul unui partener sau a unui client. Practic, o multifunctionala inseamna respectul pe care il acorzi clientilor si angajatilor, in materie de timp si calitate.

Multifunctionalele laser second hand pot indeplini cu usurinta aceleasi functii ca si cele noi. Sunt o multime de producatori consacrati care au investit in calitate produselor, unele fiind mult mai eficiente decat cele noi. Exista posibilitatea ca piesele din interior care necesitau schimbarea, sa fie deja inlocuite cu altele noi. Asadar, cele second hand pot functiona la fel ca cele noi, uneori chiar mai bine.

O singura utilizare a acestui dispozitiv le retrage apelativul de nou. Astfel, o multifunctionala laser second hand este mai utila decat una noua, fiind folosita o singura data. Nu doar eficienta lor, cat si pretul scazut sunt doua dintre motivele pentru care ar trebui sa le alegi. Cu o multifunctionala poti reduce timpul de asteptare pentru printare, copiere si scanare, oferind in acelasi timp calitate ridicata al produsului final.

Daca iti doresti neaparat un produs nou si nu unul second hand, trebuie sa te asiguri ca acesta functioneaza in parametrii ideali. Produsele noi nu au mereu aceeasi calitate ca si cele fabricate acum cativa ani, singurele diferente fiind specificatiile suplimentare. Eficienta celor la mana a doua este deseori aceeasi ca la cele noi sau uneori chiar mai mare.

Multifunctionalele laser pot fi monocrome sau colore. In functie de necesitatea firmei si modul de printare predominant, pretul acestora este mai mic sau mai mare. In cazul celor monocrome (alb-negru), pretul este evident mai redus si daca vei opta pentru cele second hand, vei plati si mai putin.

Refuzarea unui echipament second hand vine pe fondul categoriei careia ii apartine. Nu va lasati pacaliti de un produs nou care se poate strica mult mai repede decat unul second hand. Cel din urma poate avea deja piese inlocuite, functionand ca unul nou. De asemenea, producatorii consacrati s-au asigurat ca produsele lor vor fi folosite pe o perioada foarte mare, uneori chiar si de generatii intregi. Nu uita ca deseori multifunctionala laser second hand este mai utila decat una noua!