Copiatoarele sunt dispozitive diferite de imprimante. Acestea nu au capacitatea de a copia date digitale de pe un dispozitiv, ci le pot copia de pe o foaie pe alta. Calitatea inalta a copierii nu face altceva decat sa aduca un plus de profesionalism contractelor si actelor de care are nevoie o firma. Sunt dispozitive de mari dimensiuni si pot copia multiple pagini intr-un minut. Costul lor este destul de mare, dar te poti orienta catre serviciul de inchirieri copiatoare pentru reducerea costurilor.

Inainte de a face orice investitie, trebuie sa cunosti cum actioneaza un copiator. In primul rand, acesta are 5 etape prin care genereaza produsul finit. Acestea sunt: incarcarea, expunerea, dezvoltarea, transferul si fixarea. In al doilea rand, trebuie sa stii cum acesti 5 pasi functioneaza, astfel:

  • Tamburul cilindric se va incarca electrostatic printr-un cablu de inalta tensiune sau cu rola de incarcare.
  • In cazul expunerii, documentul original este iluminat de o lampa, iar zonele albe reflecta lumina pe tambur. Zonele albe devin fotoconductive, fiind descarcate la pamant. Cele neexpuse la lumina vor ramane incarcate negativ, rezultatul fiind o imagine electrica latenta pe suprafata tamburului.
  • Dezvoltarea sau developarea este pasul in care pigmentul pulbere sau tonerul e incarcat pozitiv. Tamburul se aplica pentru a developa imaginea, este atras si se va aplica pe zonele incarcate negativ.
  • Transferul presupune imaginea din toner care rezulta pe tambur, se transfera pe foaie prin sarcina negativa mai mare decat cea a tamburului.
  • Fixarea este cea n care pigmentul sau tonerul se topese si fixeaza pe hartie prin rolele presante incinse.

Aceste etape corespund unui copiator profesional, a carui cost este destul de mare. Asadar, poti apela la serviciul de inchirieri copiatoare pentru reducerea costurilor. Inchirierea lor presupune asigurarea consumabilelor si a catorva servicii de care ai nevoie pe toata perioada inchirierii.

Achizitionarea copiatoarelor are un pret mare si daca firma sau societatea ta este la inceput de drum, economisirea bugetului este o solutie destul de utila. Pe langa costul achizitiei, instalarea copiatorului, cat si mentenanta acestuia sunt alte costuri suplimentare. Cum nu toate firmele au posibilitatea de a cumpara un copiator, inchirierea pare cea mai buna alegere.

Copiatoarele pot copia mai multe foi simultan, pana la 45 de pagini per minut. Acestea se aleg si in functie de volumul lunar de copiere pe care il are firma. De la 2.500 de pagini lunar, pana la 250.000 in cazul unui copy center sau societati care se ocupa de domeniul printing. Copierea este un proces esential in cadrul oricarei companii. Actele pentru angajari, contractele angajatilor, ale clientilor si ale partenerilor sunt absolut necesare.

Un copiator profesional va avea capacitatea de a copia un contract de peste 20 de pagini, in doar cateva secunde. In acest fel, timpul de asteptare este redus si eficienta firmei creste. Alege serviciul de inchirieri copiatoare pentru reducerea costurilor si mentinerea calitatii copiilor! In pretul chiriei lunare te bucuri de consumabile, mentenanta echipamentului, suportul tehnic, cat si instalarea acestuia.