Copiatoarele sunt acele dispozitive de mari dimensiuni care permit copierea mai multor tipuri de documente simultan. Diferenta dintre copiatoare si imprimante este modul in care copiaza.

Copiatoarele nu pot lua date de pe un dispozitiv, in timp ce imprimantele au aceasta capacitate. Pretul unui astfel de copiator depaseste cu mult suma de cateva sute de EURO si cum nu cu totii ne permitem sa investim o astfel de suma, apelam la serviciul de inchirieri. Asadar, inchirieri copiatoare – o idee buna sau nu?

Majoritatea societatilor din ziua de astazi aleg sa se orienteze catre inchirieri si nu catre achizitii, din mai multe motive. Un copiator este un dispozitiv esential intr-o societate sau birou, indiferent de dimensiunile acesteia. Desigur, un astfel de echipament este vital intr-o societate care se ocupa strict cu copierea documentelor, cele de tipul printing. Totusi, nu ai garantia zilei de maine, astfel ca va trebui sa iei in calcul toti factorii atunci cand te hotarasti asupra unui serviciu.

In primul rand, inainte de a lua orice decizie, va trebui sa faci o analiza asupra volumului de copiere lunar. Pretul unui echipament ca cel al copiatorului este destul de mare, iar analiza iti va spune in cele din urma daca trebuie sa il inchiriezi sau sa il cumperi. Aici intervine intrebarea: inchirieri copiatoare – o idee buna sau nu? Ei bine, haide sa vedem cateva avantaje ale acestui serviciu!

Copiatoarele necesita instalare pentru a putea fi folosite. Daca nimeni din firma nu stie sa efectueze aceasta etapa, cum il vei folosi? Vei apela desigur la o persoana specializata. Acestei persoane trebuie sa-i oferi o anumita suma de bani, in functie de complexitatea echipamentului. In cazul inchirierii copiatoarelor, acest lucru este inclus in chiria lunara! Acesta este unul dintre cele mai puternice atuuri ale inchirierilor fata de achizitionari.

Un copiator are bineinteles nevoie de consumabile, precum si de mentenanta dispozitivului. O monitorizare permanenta si asigurarea consumabilelor sunt alte costuri suplimentare pe care trebuie sa le platesti in afara achizitiei. Consumabilele si mentenanta echipamentului sunt de asemenea, incluse in chiria lunara daca vei alege inchirierea copiatoarelor.

In functie de volumul lunar de copiere se stabileste un pret care va reprezenta chiria lunara. In acest pret este inclusa instalarea echipamentului, instruirea personalului, asigurarea consumabilelor, inlocuirea pieselor de schimb si mentenanta echipamentului. Aceste avantaje ale inchirierii copiatoarelor sunt potrivite pentru orice societate, indiferent de vechime si dimensiunile ei.

Exista posibilitatea ca firma sa nu mai aiba nevoie de echipament sau sa necesite unul mai puternic. Ce faci in cazul in care ai cumparat deja un copiator? Nu il poti vinde la acelasi pret si nici nu il poti returna. Spre deosebire de achizitionarea unui copiator, inchirierea lui are in vedere si acest fapt.

Astfel, daca nu mai ai nevoie de echipament sau firma necesita unul mai imbunatatit, ne poti spune si il inlocuim fara probleme! Daca iti doresti sa renunti la acesta, se inchide contractul si nu se implica alte costuri suplimentare. Prin urmare, inchirierea copiatoarelor este o idee buna sau nu?