Achizitionarea unui copiator pentru firma pe care o deti este un pas spre succes. Desi pare ca firma poate functiona si fara acesta, lucrurile nu stau deloc asa. Un copiator profesional ajuta la reducerea timpului de asteptare pentru copiere si poate copia mai multe pagini intr-un singur minut. In urmatoarele randuri vei descoperi cum alegi copiatoare profesionale pentru propria afacere.

Un simplu test consta in monitorizarea angajatilor pe perioada copierii a unui anumit numar de pagini. Daca vei opta pentru o imprimanta care poate copia cate o pagina, timpul de asteptare poate ajunge si pana la o ora, timp in care angajatii nu fac altceva decat sa apese pe un singur buton. Acest timp este clar pierdut, iar sarcinile pe care le au nu pot fi duse la bun sfarsit. Daca alegi un copiator profesional, acesta poate copia pana la 45 de pagini intr-un singur minut.

Duplicarea unui document, chiar si cu foarte mult text, dureaza mult mai putin in cazul unui copiator profesional. Pe langa timpul de asteptare redus, un copiator profesional nu are nevoie de interventia vreunei persoane pentru a copia. Selectezi numarul de copii, iar in timpul in care angajatii isi indeplinesc sarcinile, copiatorul va face acelasi lucru.

Cum alegi copiatoare profesionale pentru propria afacere:

  • Analizeaza volumul lunar de printare.
  • Analizeaza tipul dorit – monocrom (alb&negru) sau color.
  • Analizeaza bugetul – poti cumpara copiatoare sau le poti inchiria.

Copiatoarele profesionale pot fi alese in functie de volumul lunar de printare, dupa cum urmeaza:

  • Copiatoare mici – pana la 2.500 de copii lunar
  • Copiatoare medii – intre 2.500 si 10.000 de copii lunar
  • Copiatoare mari – intre 10.000 si 200.000 de copii lunar
  • Copiatoare foarte mari – peste 250.000 de copii lunar.

Fiecare categorie corespunde cu dimensiunea afacerii tale. Astfel, copiatoarele mari si foarte mari sunt ideale pentru afacerile de tip printing sau copy center, in orase mari. Cele mici si medii pot fi potrivite pentru firmele mici si cele de dimensiuni medii, a caror volum de printare include doar documente de tipul actelor.

Tipul dorit al copiatoarelor profesionale se alege de asemenea, dupa o analiza. Daca cel mai des copiezi texte, copiatoarele monocrome sunt cele pe care le cauti. In cazul copierii imaginilor sau afiselor, vei avea nevoie de culori, asadar pentru a copia atat texte, cat si imagini, alege un copiator color.

Bugetul pe care iti doresti sa il aloci copiatoarelor profesionale este cel care va decide. Daca nu esti dispus sa investesti intr-un astfel de echipament, il poti inchiria. Chiria lunara pentru copiatoare profesionale include numeroase servicii de care te poti folosi oricand. De cealalta parte, daca iti doresti propriul echipament pe care il poti utiliza dupa bunul plac, achizitioneaza unul!

Copiatoarele sunt echipamente necesare la fel ca un birou propriu-zis. Nu poti completa acte, nu poti administra o afacere, fara a avea un birou. Astfel, nu poti copia documentele necesare, fara un copiator. Mai sus ai informatiile de care ai nevoie pentru a decide cum alegi copiatoare profesionale pentru propria afacere.