Copiatoarele profesionale fac parte din categoria esentialelor dintr-o societate sau birou. Multiplicarea documentelor este absolut necesara, iar daca iti doresti un copiator care sa faca mai multe actiuni poti apela la cele de tip MFC. Imprimantele multifunctionale MFC au capacitatea de a indeplini mai multe sarcini precum copierea, printarea, scanarea sau trimiterea faxurilor. Mai jos vom discuta despre copiatoarele profesionale si rolul lor intr-o intreprindere.

Atunci cand te gandesti la o copie, automat iti vine in minte cuvantul “siguranta”. In mod normal, copiile se efectueaza fie pentru a avea doua sau mai multe persoane acelasi document, fie pentru a le pastra intr-un anume loc. Pentru siguranta contractelor, a documentelor sau actelor importante este recomandat sa fie efectuate multiple copii. Cu ajutorul unui copiator profesional vei avea posibilitatea de a copia un numar de pana la 45 de pagini intr-un singur minut.

Copiatoarele profesionale economisesc timp, energie si ajuta la sporirea activitatii angajatilor. Altfel spus, nu mai este necesar sa astepte minute in sir pana ce se copiaza documentele, ci pot face alta activitate. Daca paginile ce necesita copiere sunt reduse, cu atat mai putin se impune asteptarea. Pretul unui astfel de copiator difera in functie de specificatii, accesorii si functiile pe care le au.

In cazul in care nu iti doresti sa investesti o suma mare intr-un copiator profesional, poti apela la inchirierea acestuia. La compania Tiparesc ai o multime de copiatoare profesionale pe care le poti inchiria pe perioada dorita. In pretul chiriei lunare sunt incluse kitul de consumabile, un anumit numar de copii, mentenanta si schimbarea pieselor din interior. Livrarea, instalarea si instruirea personalului sunt gratuite.

Rolul unui copiator profesional intr-o intreprindere este de a copia mai repede si eficient actele de care ai nevoie. Acesta poate face fata cu usurinta unui volum mare de copiere, in cazul firmelor mari – cu peste 200.000 de copii lunar. Cei care se ocupa cu copierea documentelor pot sa isi duca la bun sfarsit toate sarcinile, ba chiar sa faca unele in plus.

In functie de dimensiunile firmei si de necesarul lunar de copiere, copiatoarele sunt de 4 tipuri. Fiecare dintre ele genereaza un anumit numar de copii, iar pretul lor variaza in functie de acestea. Ai posibilitatea de a alege dintre copiatoare profesionale mici, medii, mari si foarte mari.

Copiatoarele mici sunt echipamente care genereaza 2.500 de copii lunar, ideale pentru societatile de mici dimensiuni. Se pot copia contracte, anunturi, instiintari si asa mai departe. Cele medii au capacitatea de a efectua intre 2.500 si 10.000 de copii lunar. Se potrivesc intreprinderilor mici si medii. Copiatoarele mari depasesc numarul de 10.000 de copii lunar si ajung pana la 200.000, perfecte pentru companiile mari sau pentru copy center.

Spre deosebire de toate acestea, companiile si intrepinderile de mari dimensiuni precum o intreaga cladire de birouri pot apela la copiatoarele foarte mari. Acestea genereaza un numar de peste 250.000 de copii lunar. Cele de acest tip se gasesc intr-o varietate scazuta, datorita pretului si capacitatii de printare.