De multe ori ne dorim să tipărim direct pe plic adresele de corespondență. Printre diversele tipuri de plicuri disponibile, unul care se remarcă prin versatilitatea sa este plicul DL. Dar ce înseamnă, de fapt, un plic DL și în ce situații este potrivit să-l tipăriți?

Ce înseamnă DL?

Termenul “DL” vine de la cuvântul german „DIN Lang”, care se traduce prin „format german lung”. Plicul DL este proiectat pentru a se potrivi unei foi de hârtie A4 îndoită în trei părți egale. 

 

Dimensiunile plicului DL

Dimensiunile unui plic DL sunt de aproximativ 110 x 220 mm. Această dimensiune face ca plicul să fie ideal pentru trimiterea scrisorilor, facturilor, invitațiilor și altor documente similare, oferind o prezentare profesională.

 

Ce documente tipărești pentru un plic DL?

 

Scrisori formale și documente de afaceri

Plicul DL este perfect pentru trimiterea scrisorilor formale, corespondenței de afaceri sau a documentelor legale. Dimensiunea sa elegantă și proporționată îl face potrivit pentru astfel de utilizări.

 

Invitații și felicitări

Când organizezi un eveniment sau vrei să trimiți invitații pentru ocazii speciale, plicul DL poate conferi un aspect sofisticat invitației tale. De asemenea, este potrivit pentru trimiterea felicitărilor. 

 

Facturarea și corespondența comercială

Datorită dimensiunilor sale standard, plicul DL este ideal pentru trimiterea facturilor și a corespondenței comerciale. Este potrivit pentru documente importante care necesită o prezentare profesională.

 

Documente personale

Atunci când trimiți documente personale (scrisori către prieteni sau autorități), plicul DL este suficient de compact pentru a economisi costurile poștale.

 

Concluzie

Plicul DL reprezintă o alegere practică și elegantă pentru diverse tipuri de corespondență. Utilizarea sa adecvată contribuie la crearea unei prezentări profesionale și organizate a documentelor tale. Dacă dorești să impresionezi cu aspectul și să oferi un plus de eleganță corespondenței tale, plicul DL este alegerea potrivită.

Atunci când dorești să personalizezi plicul DL, apelează consultantul nostru și vei primi oferta cea mai eficientă!

Contactați-ne acum la numarul de telefon 0751016607 sau office@inchirieri-imprimante.ro