Dispozitive de mari dimensiuni, copiatoarele sunt indispensabile pentru orice birou. Acestea au capacitatea de a copia documente la o calitate inalta. Copiatoarele, spre deosebire de imprimante, nu pot copia date digitale de pe un dispozitiv. Capacitatea de copiere este suficient de mare pentru a copia mai multe documente. Modul de actionare al copiatorului se intinde pe mai multi pasi: incarcare, expunere, dezvoltare, transfer si fixare.

Copiatoarele sunt necesare in orice companie si este mult mai utila inchirierea lor decat achizitionarea. Atunci cand cumperi un astfel de dispozitiv trebuie sa iei in considerare mai multi factori precum consumabilele, instalarea si mentenanta dispozitivului. Echipamentele vin doar ambalate si neinstalate, asadar va trebui sa gasesti o persoana specializata in acest domeniu.

Inchirierea unui copiator este o idee mult mai practica decat achizitionarea acestuia. Avantajele inchirierii unui copiator nu se opresc doar la pret, ci si la flexibilitatea clientului.

Astfel, ai o singura factura lunara ce include toate serviciile, consumabilele si piesele; poti inceta contractul oricand doresti fara costuri suplimentare; putem schimba echipamentul daca acesta nu mai corespunde cu nevoie firmei; investitia initiala are un cost redus; echipamentul va fi revizuit constant pentru a ne asigura calitatea functionarii.

Achizitionarea unui copiator trebuie gandita foarte bine. Faptul ca nu mai ai nevoie de el sau nu mai face fata la nevoile firmei, nu iti permite sa il returnezi. Vanzarea lui se va face pe un pret mult mai mic decat cel achizitiei si astfel poti avea o investitie prea mare pentru bugetul alocat. Totusi, daca iti doresi un copiator de calitate si care sa poata fi schimbat ori de cate ori este necesar, inchirierea este cea mai potrivita alegere.

Suportul tehnic, mentenanta si consumabilele sunt alte trei aspecte pe care va trebui sa le platesti daca vei cumpara un copiator. In cazul unei piese din interior care trebuie inlocuita, va fi necesara o persoana specializata in domeniu pentru a nu deteriora echipamentul. Daca il vei inchiria, aceasta grija dispare, deoarece noi ne vom ocupa de acest aspect. Mentenanta va fi asigurata lunar si starea de functionare va fi mereu perfecta. Consumabilele iti sunt asigurate, in afara de hartie.

Cu alte cuvinte, inchirierea copiatorului nu mai presupune nicio grija. Singurul lucru pe care va trebui sa il aveti cu toii in vedere este evitarea deteriorarii. Echipamentul trebuie returnat in aceeasi stare precum a fost livrat. Costurile chiriei lunare sunt destul de mici, fiind accesibile pentru toate companiile. Modul de functionare al copiatorului va fi mereu imbunatatind, profesionistii echipei noastre actualizand in permanenta software-ul.

Prin inchirierea unui copiator ai mai multa flexibilitate si mai putine griji. Nu trebuie sa cauti o persoana care sa il repare sau sa inlocuiasca piesele si nici sa fii atent la angajati asupra utilizarii sale. Instruirea personalului se va face la sediul firmei, pentru a ne asigura ca toti angajatii stiu sa foloseasca echipamentele noastre. Copiatorul este un dispozitiv esential, care va reduce din timpul de asteptare al angajatilor, permitand astfel copierea mai multor documente.