In orice societate sau birou este necesara o imprimanta, un copiator sau dupa caz, o multifunctionala. Acestea se aleg in functie de nevoile firmei si se inchiriaza sau achizitioneaza.

Sunt aparaturi indispensabile in orice firma, deoarece mereu este cate ceva de copiat, un fax de trimis sau un anunt de printat.  Pentru fiecare dintre aceste actiuni este necesar un copiator, o imprimanta sau o multifunctionala. Multifunctionala este dispozitivul ce poate face trei actiuni simultan.

De obicei, nu exista inceput de saptamana fara ca mai multe persoane din firma sa aiba ceva de printat. Fie ca e vorba de un o pagina sau de o intreaga documentatie, imprimantele de dimensiuni mici pot functiona lent si astfel toata lumea se opreste din munca. Daca sunt mai multi angajati ce asteapta sa printeze cate ceva, cu atat va fi mai multa pauza si lume la rand. Pentru a solutiona acest aspect, poti apela la o multifunctionala.

Imprimantele, multifunctionalele sau copiatoarele se pot inchiria sau achizitiona. De o perioada buna de timp, majoritatea utilizatorilor apeleaza la inchirieri datorita costurilor si grijilor reduse. Achizitia unui astfel de echipament presupune costuri destul de mari si pretul nu se opreste doar la achizitie. Atat la inchirieri, cat si la achizitii exista avantaje si dezavantaje pe care le poti evidentia in functie de nevoile firmei.

Pentru a face alegerea corecta pentru societatea sau biroul pe care il reprezinti, iti recomandam sa evaluezi indeaproape nevoile companiei. Nevoile impreuna cu bugetul alocat iti vor oferi raspunsul in ceea ce consta inchirierea sau achizitionarea unei imprimante, multifunctionale sau copiator. Dupa analiza nevoilor care va evidentia volumul mediu de printare, copiere sau scanare lunar, va fi stabilit si tipul de echipament potrivit.

Imprimantele, copiatoarele si multifunctionalele pot fi monocrome sau colore. Daca societatea sau biroul pe care il reprezinti se bazeaza doar pe documente alb-negru, nu va fi necesar sa investesti o suma prea mare in achizitia uneia ce printeaza multicolor.  Chiar si asa, la inchirierea unui echipament pretul nu va fi foarte mare, asadar poti opta si pentru cele multicolore.

Care sunt avantajele inchirierii unei imprimante?

Inchirierea presupune asigurarea mentenantei lunare, a reviziilor periodice, consumabilelor, instruirea personalului, transportului si livrarii la adresa indicata. Pretul chiriei lunare include toate acestea, fara sa mai ai vreo grija in legatura cu echipamentul.

Daca volumul lunar de printare variaza, iar nevoile firmei sunt mai mari, echipamentul poate fi schimbat cu unul potrivit – fara alte costuri implicate. O multifunctionala, imprimanta sau un copiator pot fi schimbate de fiecare data cand nevoile nu mai corespund cu specificatiile echipamentului.

Asigurarea mentenantei si inlocuirea pieselor nu presupun costuri suplimentare si totul va fi efectuat de catre un personal calificat. Colaborarea se poate incheia imediat ce echipamentul nu mai este necesar, iar tot ce trebuie sa faci este sa il predai in aceleasi conditii ca la primire.

Inchirierea unor astfel de echipamente este mult mai facila si mai ieftina decat optiunea achizitiei. Din punct de vedere al pretului si al timpului petrecut pentru instruirea personalului, noi iti facilitam nevoile!